Met het bladerdeeg van Tante Fanny zet je in een handomdraai de lekkerste gerechten op tafel. Verlekker je aan een rijkgevulde zalmstrudel.
Voorbereiding15 minutesminutes
Kooktijd25 minutesminutes
Oven25 minutesminutes
Totale tijd40 minutesminutes
Ingrediënten
1rol Tante Fanny vers bladerdeeg
500gzuurkoolvers
125gkruidenroomkaasvers
8-10zongedroogde tomatenin reepjes
350gzalmfiletin blokjes van 2 x 2 cm
1eilosgeklopt, om te bestrijken
Instructies
Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg met het bakpapier los en leg met papier op de bakplaat.
Laat de zuurkool in een zeef goed uitlekken en druk er evt. nog wat meer vocht uit.
Strijk de roomkaas over het midden van het deeg in een baan uit. Verdeel er de helft van de reepjes tomaat en vervolgens de zalmfilet over. Verdeel de zuurkool gemengd met de rest van de reepjes tomaat erop.
Bestrijk de deegrand dun met ei. Vouw eerst de korte kanten en daarna één voor één de zijkanten over de vulling en rol het deeg tot een strudel op. Leg de strudel met de naad naar beneden in het midden op het bakpapier.
Maak in de bovenkant van de strudel enkele inkepingen. Bestrijk de strudel dun met ei en bak in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Dit artikel is ontstaan in samenwerking met Tante FannyBekijk deze video voor tips & tricks:
70l-HqWU" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>