aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
amerikaans |
Deze chowder wijkt af van de bekende romige, lichte chowder. De basis bestaat uit tomatenbouillon die de soep mooi oranje-rood kleurt.Meer inspiratie met mosselen vind je hier!
Kooktijd40 minutesminutes
Ingrediënten
25gboter
50gbacon of gerookt spekin blokjes
1uifijngesneden
2tenenknoflookfijngesneden
1rode peperzonder zaadlijsten, in reepjes
2stengels bleekselderijin boogjes
2kruimige aardappelsgrote, in grove stukken
2pastinakenin blokjes
2-3takjes tijm
1blaadjelaurier
125mldroge witte wijn
1lvisbouillon
500gmosselen
1 gepelde tomatenuit blik, á 400 g
½bosje platte peterselieblad grof gesneden
1stokbroodvoor erbij
Instructies
Smelt de boter in een soeppan. Voeg de bacon toe en bak in 4 min. zachtjes uit. Voeg de ui, knoflook, rode peper en bleekselderij toe en bak nog 4 min. op halfhoog vuur.
Schep de aardappel en pastinaak door het spekmengsel. Voeg de tijm en de laurier toe en schenk de wijn met de bouillon in de pan. Breng aan de kook. Kook de soep 15 min. of tot de aardappelen gaar zijn.
Was en controleer intussen de mosselen. Gooi schelpen die na een flinke tik op het aanrecht niet sluiten weg.
Voeg de tomaten toe en druk ze met een spatel klein. Druk ook de aardappels en pastinaak fijn, die zorgen voor een lichte binding.
Breng de soep weer aan de kook. Leg de mosselen in de soep en kook de soep nog 5-6 min. of tot alle mosselschelpen open staan. Verwijder de mosselen die nog dicht zijn.
Breng de soep op smaak met de peterselie, peper en weinig zout. Verdeel de soep over 4 kommen en geef het stokbrood erbij.