aantal 4 | hoofdgerecht | | mexicaans |
Velen associëren de Mexicaanse keuken met een instant-tacopakket. Wij laten je zien dat er achter deze culinaire kitsch een authentieke keuken verscholen zit. Lees hier wat het verschil is tussen een taco en een tortilla!
Kooktijd:45 minuten
Oven2 uur 10 minuten
Totale tijd:2 uur 55 minuten
* Carnita is het Mexicaanse woord voor gebraden varkensvlees. I.p.v. varkensschouder kun je ook varkensnek gebruiken. Ook schouderkarbonaden zijn bruikbaar, maar koop ze dan aan één stuk en verwijder het bot.
** Chipotle peper is gerookte, gedroogde jalepeno-peper, verkrijgbaar bij sommige toko’s en Surinaamse winkels. Of bestel ze online. Je kunt ook jalepeno-peper uit pot gebruiken, of een klein beetje gedroogde rode chilipeper (is nl. veel heter). Of gebruik een gewone rode peper.
*** Een kernthermometer koop je bij de keukenspeciaalzaak. Zonder thermometer kun je een satéprikker middenin het dikste deel van het vlees steken; komt er helder vocht uit dan is het goed, komt er roze vocht uit, laat dan nog 15 min. in de oven staan.
Productie: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie van Enkelaar. Styling: Desirée van Dijk. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | maïstortilla met carnita en ananassalsa