aantal | hoofdgerecht, voorgerecht | 5 mei | surinaams |
Een befaamd Surinaams gerecht, maïspap, vormde de inspiratie voor Londons Vrijheidssoep 2023. 'Om toch mijn roots er een beetje in te houden. En maïssoep is gewoon lekker: zoet, romig en je kunt het ook nog pittig maken.'
Tips
Voor extra pit: kook een hele madamejeanettepeper (niet in stukjes: brandgevaar!) mee met de soep en verwijder die voor het opdienen. Snijd 4 uien in dunne halve ringen en stoof die zachtjes ruim 30 minuten. Af en toe omscheppen. Deze zoete gekarameliseerde uien zijn als garnering echt een smaakfeest.
Wel vlees? Gebruik kippenbouillon in plaats van water en laat een kipfilet in de soep garen. Haal de kipfilet uit de pan, trek het vlees in ‘draadjes’ en voeg dit later als garnering toe aan de soep. Of eet de soep met wat rijst en gebakken zoutvlees.
Noedels doen het ook goed in de soep: maak de soep iets dikker, dan wordt het meer een lekkere saus. Zo zie je: met een beetje zin en wat creativiteit kun je met deze soep alle kanten op – oké, bíjna alle kanten dan.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | maïssoep, dé Vrijheidssoep 2023 van London Loy