aantal 4 | zoet | kerst, moederdag, pasen, valentijn, weekend | frans |
De Madeleine werd hoogstwaarschijnlijk voor het eerst gebakken door Madeleine Paulmier. Op Chateau Commercy in Lorraine in de 18e eeuw voor een diner van de vroegere Poolse koning Stanislas Leczinsky. Het cakeje was bedoeld als nieuw recept om de gasten te behagen: de koning was direct weg van het verfijnde cakeje met bergamotaroma. Nog steeds zijn Madeleines erg populair. Een kopje delicious earl grey thee erbij en het is overduidelijk waarom.
Voorbereiding:30 minuten
Kooktijd:20 minuten
Rusten1 uur
Totale tijd:1 uur 50 minuten
* Of gebruik echte vanille, snijd de peul open en schraap het merg eruit. **Madeleinevormpjes koop je bij keukenspeciaalzaken.
Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Foodstyling: Jacqueline Pietrowski. Recept: Yolanda van der Jagt
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | madeleines