Kleine inspanning, groots resultaat met deze macadamiakoek-ijssandwiches. Een zacht koekje, knapperige macadamianoten en room- of yoghurtijs in het midden… Het water loopt ons al in de mond.
Kooktijd20 minutesminutes
Oven15 minutesminutes
Totale tijd35 minutesminutes
Ingrediënten
125gboterzacht
150grietsuiker
1tlvanille-extract
1ei
110gbloem
½tlbakpoeder
110ghavermout
150gmacadamianotengezouten, grof gehakt
kant-en-klaar room- of yoghurtijs
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter met de suiker met de mixer tot een dik, lichtgeel mengsel. Voeg het vanille-extract en
het ei toe en klop het mengsel glad. Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel samen met de havermout en noten door het botersuikermengsel.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier, schep met behulp van 2 eetlepels 20 bergjes van het deeg met voldoende tussenruimte op de bakplaat en plet ze tot koekjes van ½ cm dikte. Bak de koekjes in ± 15 min. goudbruin en knapperig. Laat ze 5 min. iets afkoelen op de bakplaat, steek ze voorzichtig los en laat ze op een rooster helemaal afkoelen. Schep bolletjes ijs in verschillende smaken tussen de koekjes, druk licht aan en serveer meteen, of bewaar de sandwiches in de diepvries.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recept, styling en fotografie: The Food Dept. Bewerking: Colette Beyne