aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, winter | mediterraans |
In dit gerecht wordt gebruik gemaakt van zachte Limabonen, die door hun boterachtige structuur ook wel “boterbonen” worden genoemd. De chorizo en chipotlepepers geven een pittige smaak aan dit warme, winterse gerecht.
Kooktijd:35 minuten
* Vervang de chipotlepepers evt. door ½ tl chiliflakes.
** Limabonen in blik zijn te koop bij veel natuurwinkels, sommige supermarkten en mediterrane winkels. Of neem gedroogde limabonen, week ze een nacht van tevoren in ruim water en kook ze in 1-1½ uur in ruim schoon water zonder zout gaar.
Recepten: Rosie Ramsden. Fotografie: Laura Edwards. Styling: Lizzie Harris & Polly Webb-Wilson. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | limabonen met chorizo en chipotle