aantal 6 | hoofdgerecht | | libanees |
Kibbeh is dé publiekslieveling van het Midden-Oosten. Ze doen denken aan bitterballen, maar dan gemaakt van gehakt, pijnboompitten, granen en geurige kruiden. De mix van granen en vlees (of een plantaardig alternatief) is niet alleen heel veelzijdig: het is bovenal zalig. De kibbeh van Annelien doet je direct aan de levendige straten van Libanon denken, maar maak je net zo lekker thuis, in eigen keuken. Van deze kibbeh hoef je geen losse porties te maken: je bereidt het gewoon in één beweging in een ovenschaal. Wel zo makkelijk. Dit recept kwam tot stand in samenwerking met NEFF. Voor de bereiding maakten we gebruik van de inductiekookplaat en de oven met Slide&Hide® deur.
Kooktijd:15 minuten
oven30 minuten
Totale tijd:45 minuten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | Libanese kibbeh bi saniyyeh van lam met yoghurt-tahini saus