aantal 700 | bijgerecht | voorjaar | engels |
Zuur, zoet, boterig en met een citroenaroma om u tegen te zeggen. Voor de lemoncurd van Janneke Philippi mogen ze ons ’s nachts wakker maken. Lekker bij zelfgebakken scones of (heel easy) met lange vingers. En makkelijk om te maken, zolang je maar blijft kloppen en schoon te werk gaat.
* Steriliseer de potten en deksels. Was ze af in heet water met sop, spoel ze na en laat ze omgekeerd drogen op een brandschone theedoek. Zet de droge potten en deksels daarna nog 10 min. in een voorverwarmde oven van 150ºC. Vul de potten als ze nog heet zijn. Geplastificeerde deksels kunnen niet tegen 150ºC. Deksels die aan de binnenkant roestig zijn, zijn ook dus niet geschikt. De potten kunnen ook eerst in de vaatwasser, maar zorg er dan voor dat je ze heet en droog in gebruik neemt.
Tip van de redactie voor een zijdezachte curd. In plaats van alle ingrediënten samen te voegen doe je dit: klop met de mixer of garde eerst boter met suiker mooi glad. Klop dan pas de eieren en het citroensap erdoor. Niet schrikken, het ziet er ‘geschift’uit. Verwarm het mengsel nu gelijkmatig zo’n 10 min. op laag vuur. Zorg dat het niet gaat koken. Laat afkoelen en tadáá een zijdezachte curd.
Potje gemaakt? Kijk hier voor een heerlijk sconesrecept
Recept, fotografie, styling en bereiding: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | lemoncurd