aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | australisch |
Matt Preston: culinair journalist, restaurantcriticus én kookboekauteur! In het septembernummer van delicious. geven we je een preview van zijn eerste kookboek: Matt Preston’s 100 beste recepten. Het recept voor gesmoord lam met walnoten en ananas móesten we echt proeven van Matt. Het recept komt van zijn schoonmoeder en is verrassen lekker én makkelijk te maken. Let’s try…
Kooktijd:20 minuten
Oven2 uur
Totale tijd:2 uur 20 minuten
Matt Preston: 'Laat het de andere recepten niet horen, maar dit kan weleens het beste gerecht van dit boek zijn. Waarom? Nou, niet alleen omdat iedereen die het proeft er stante pede verliefd op wordt. En ook niet alleen vanwege het kerriepoeder en de Chinese aroma’s, zoals soja en gember, die op een sterke historische invloed duiden van de Europese migrantengolven die Australië via Calcutta bereikten, en van de Chinese migranten die een bestaan op de Australische goudvelden najaagden. Het is ook niet alleen omdat ananas een uiterst suf maar ook uiterst Australisch ingrediënt is dat hier het geheim achter de volle lamsjus is en hem smaak en pit geeft zonder te overheersen. Het is ook niet alleen omdat de walnoten voor een krokante bite zorgen en een directe link hebben met de heuvels van Noordoost-Victoria, waar dit recept vandaan komt. Nee, het is omdat mijn destijds aanstaande schoonmoeder dit gerecht voor me kookte nadat ik de vrouw van wie ik houd ten huwelijk had gevraagd. Nooit smaakte een gerecht zo heerlijk als toen.'
Dit rerecept komt uit Matt Preston’s 100 beste recepten.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | lamsstoofschotel met walnoot en ananas