Met Pasen wil je graag indruk maken op je gasten. Deze lamsracks met kruidenkorst zien er niet alleen verrukkelijk uit maar zijn ook nog eens snel klaar. Zo heb je extra veel tijd voor je gasten!
Voorbereiding25 minutesminutes
Oven35 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour
Ingrediënten
3lamsracks met elk 5 karbonaadjes
100mlolijfolie
4aardappelsgrote, in plakken van 2 cm dik gesneden
120gpesto
140gbroodkruimvers
2eldijonmosterd
2elparmezaanse kaasgeraspt
groentegestoomd en evt. gele boontjes, voor erbij
ook nodig:bakpapier
aluminiumfolie
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed 2 braadsleden met bakpapier. Bestrooi de lamsracks met zout en peper.
Verhit 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het lamsvlees, in delen, in 3-4 min. rondom bruin, keer regelmatig. Laat afkoelen.
Doe de aardappels in een pan met gezouten water. Breng aan de kook en kook 3-4 min. tot ze zijn voorgekookt, giet af en dep ze droog. Schik de plakjes in een enkele laag in een braadslee, besprenkel ze met 2 el olie en bestrooi ze met zout en peper.
Meng in een kom de pesto, het broodkruim en de overige 2 el olie, breng op smaak met zout en peper.
Bestrijk het vlees van de lamsracks met de mosterd, verdeel dan het pestomengsel erover en druk het goed aan om de korst te vormen.
Leg de braadslee met lamsracks bovenin de oven en de braadslee met aardappels eronder. Braad het vlees ± 25 min. in de voorverwarmde oven of tot de korst goudbruin is en het vlees medium-rare is, of naar wens gegaard. Neem het vlees uit de oven, dek het losjes af met aluminiumfolie en laat het 10 min. rusten.
Bestrooi de aardappels met de parmezaan en zet terug in de oven op de bovenste richel. Bak nog 10 min. of tot de aardappels gaar, krokant en goudbruin zijn.
Snijd de karbonaadjes los van de lamsracks en serveer ze met de aardappels en boontjes.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recepten: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Berni Smithies & David Morgan. Bewerking: Dosia Brewer