aantal | hoofdgerecht | feestelijk, weekend | |
Vorige week nog ‘meatless monday’ op de redactie, vandaag kiezen we toch echt voor vlees. Want bij het doorspitten van een oude delicious. kwamen we bij het portret van een groepje slagersvrouwen. Voor delicious. brachten ze elk hun favoriete vlees mee. delicious.friend Eke Mariën kookte er o.a. dit heerlijke gerecht mee. Tip van slagersvrouw Francine Albers (vrouw van slager Ben Albers, Arnhem): ‘Als je lamsbout slow braadt, trekken de smaken van de kruiden helemaal in het vlees en blijft het vlees mooi lichtroze.’
Kooktijd:15 minuten
Garen4 uur
Totale tijd:4 uur 15 minuten
* Te koop bij de natuurwinkel. Je kunt ook zelf lavendelknopjes (te koop bij een goede drogist of natuurwinkel) een tijdje laten trekken in een pot bloemenhoning.
Productie: Merijn Tol. Recepten en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | lamsbout met lavendelhoning