aantal | bijgerecht, nagerecht | | |
Kweepeer is een klassieke, oude vrucht met een alles behalve egaal en charmant uiterlijk. Zeg maar het lelijke eendje onder de appels & peren. Vers uit de hand is de vrucht niet eetbaar, want zuur en hard, maar eenmaal bereid is dat lelijke eendje veranderd in een sprookjesachtig lekkernij. Wij kookten kweepeer afgelopen week in een geurige, pittige specerijensiroop.
Kooktijd:20 minuten
Totale tijd:20 minuten
Bewaartip: Neem de knapperige kweepeer uit de siroop en leg de partjes in een schaal. Laat de siroop afkoelen (nog een kweepeer in deze siroop koken kan ook) en schenk de siroop weer over de kweepeer; zo houden de partjes hun lekkere beet. Bewaar ze afgedekt in de siroop op een koele plek. Geef de siroop er later apart bij of gebruik de siroop voor het zoeten van ontbijtgranen, nagerechten of dressings.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | kweepeer in pikante specerijensiroop