aantal | drankje | | oekraïens |
Dit recept is afkomstig uit het boek Keukens van Oekraïne van Olia Hercules.Olia: 'Bieten-kvas is een eeuwenoude drank, die ook wordt gebruikt om een zure noot toe te voegen aan borsjtsj en andere gerechten. Mijn familie is helemaal verslaafd aan de frisse, licht zoute, zoetzure smaak. Kom trouwens niet in de verleiding om het roggemeel of de roggestarter weg te laten; de kvas kan dan dik en stroperig worden, want dat is nou eenmaal wat rode biet doet.'Genoeg voor 3 flessen van 700 ml.Benieuwd naar meer alcoholvrije drankjes? Bekijk dan ons grote 0.0% borreldossier.
Recept: Olia Hercules | Fotografie: Elena Heatherwick & Joe Woodhouse.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | kvas van rode biet