aantal 4 | bijgerecht | zomer | |
Van kruisbessen kun je heerlijke friszoete jam maken, een taart met klassiek eiwitschuim of ‘bewaar’ de bessen als compôte. Kruisbessencompôte is lekker met boerenkwark van koe, schaap of geit en citroentijm, op een snee wit met wat gemalen chilipeper of kaneel, op grof roggebrood met paté en rucola en, voor wie nog een paar maanden geduld heeft, bij wildgerechten. Een lepel door de yoghurt en over ijs, bestrooid met geroosterde nootjes is ook een aanrader.
Voorbereiding:5 minuten
Kooktijd:20 minuten
afkoelen20 minuten
Totale tijd:45 minuten
TIP: Laat een rode peper, opgesneden vanillestokje, stukje steranijs, of stokje kaneel meetrekken.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | kruisbessencompôte