Julie is kampioen in simpel & snel koken en originele gerechten die iedereen graag eet. Ze gaat het voorjaar in met specerijen en meer heerlijke smaakmakers. Met tzatziki en gemarineerde uitjes geef je haar kruidige smashburgers iets fris.TIP! Ook lekker als cheeseburger met gebakken halloumi.
Kooktijd25 minutesminutes
rusten (optioneel)30 minutesminutes
Totale tijd55 minutesminutes
Ingrediënten
2kleine rode uien,1 in flinterdunne ringen, 1 gesnipperd
sap van 1 citroen
2tlkerriepoeder
½tlnootmuskaat
1ei
30gpaneermeel
500grundergehakt
4elolijfolie
4hamburgerbroodjes, opengesneden
1krop sla,blaadjes losgehaald
100gtzatziki
3elAmsterdamse uitjes,gehalveerd
Instructies
Schep de uienringen om met het sap van de citroen en een snufje zout. Laat marineren tot gebruik.
Meng voor de hamburgers de gesnipperde ui, het kerriepoeder, de nootmuskaat, het ei en paneermeel door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout. Vorm met natte handen 4 hamburgers. Laat, als je er tijd voor hebt, ± 30 min. rusten in de koelkast, afgedekt met plasticfolie.
Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de hamburgers in ± 6 min. gaar. Druk ze tijdens het bakken met de achterkant van de spatel plat voor een knapperig en goudbruin resultaat. Keer halverwege de baktijd om. Neem de hamburgers uit de pan en rooster de broodjes aan de snijkant ± 1 min. in het achtergebleven bakvet.
Beleg de onderkant van de broodjes met sla, een smashburger, tzatziki, gemarineerde uien, Amsterdamse uitjes en dek af met de bovenkant. Klop de resterende 2 el olie door het citroensap van de uienringen en schep de rest van de sla hiermee om. Serveer bij de smashburgers.
Voedingswaarde
calorieën: 650kcal
eiwit: 34g
vet: 38g
koolhydraten: 40g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLING JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE MEVROUW MEL, STYLING INGRID VAN KURINGEN