aantal 16 | taart, zoet | feestelijk, kerst | |
Zin in een uitdaging? Bak de taart van de cover van ons kerstnummer, méér kerst kun je niet op tafel zetten! Plaats hem op een plateau en versier de meringuesneeuw met echte dennentopjes of rozemarijntakjes en chocosterren.
Kooktijd:2 uur 30 minuten
oven, afkoelen en opstijven4 uur 25 minuten
Totale tijd:6 uur 55 minuten
* Check of de naaldjes van een dennenboom zijn en niet van taxus of een andere giftige soort. Of gebruik rozemarijn. Vrijwel alle naaldbomen in Nederland zijn veilig om te gebruiken.
Financier is een vrij stevige cakesoort die je maakt met amandelmeel. De cake bevat geen bakpoeder. Eiwit zorgt dat de cake rijst.
TIP van de redactie
Maak de chocolademousse wat kruidiger met 1 tl kaneel of kardemom.
TIP van Hidde
Professionele banketbakkers werken altijd supernauwkeurig voor een optimaal resultaat. Daarom werkt patissier Hidde de Brabander met grammen in plaats van milliliters om vloeistoffen af te meten.
Begin het liefst 1 dag eerder met dit recept: maak de mousse, compote en de financierlagen en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Spuit het schuim en de mousse ± 1⁄2 dag van tevoren op de lagen en vul met de compote. Bewaar in de koelkast en stapel vlak voor serveren de taartlagen op elkaar.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | kruidige financiertaart met meringue, chocomousse & perencompote