aantal 4 | hoofdgerecht | familietijd, weekend | indiaas |
Als er iets makkelijk combineert in currygerechten is het wel paneer. Deze vegetarische kaas smaakt neutraal en is fantastisch met curry. Zo geef je mooi tegenwicht aan de volle, spicy smaken.
Voorbereiding:35 minuten
Kooktijd:10 minuten
Totale tijd:45 minuten
Paneer – kaas van koemelk – is in India heel populair. Paneer komt van het woord panir, dat kaas betekent. Paneer is hoog in eiwit en laag in zout, daarom is paneer een ideale vleesvervanger. Paneer smaakt subtiel en mild en past in zowel warme als koude gerechten. Deze kaas smelt niet en neemt alle smaken en kruiden van curry’s en sauzen op. Apetina paneer wordt gemaakt met citroenzuur en zonder dierlijk stremsel en is dus helemaal vegetarisch.
Recept: Merijn Tol. Fotografie, styling en bereiding: Marianne Snel. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | kruidige aubergine-kurkumacurry met doperwten en paneer