aantal 2 | hoofdgerecht | | oosters |
‘Een hele kip kopen, steeds meer mensen hikken ertegenaan’, vertelt delicious.friend Eke. ‘Dat komt doordat ze niet weten wat ze ermee aan moeten, hoe ze de kip moeten opdelen. Jammer, want het is echt heel makkelijk als je je aan een paar vuistregels houdt. En veel lekkerder, denk: gebakken kipfilet met huid, zelfgetrokken bouillon… Nodig: een heel scherp mes en een plank. En de beste hele kip die je kunt vinden!’
Kooktijd:35 minuten
Bouillon trekken1 uur
Totale tijd:1 uur 35 minuten
*Kip: De kippenbouten kunnen ook worden gebruikt voor dit gerecht. Je kunt ze in de bouillon 15 min. laten meetrekken op laag vuur. Haal ze uit de bouillon en laat ze droogdampen. Bestrooi ze met peper en zout en bak ze tegelijk met de kipfilets mee voor een bruin kleurtje. Warm ze ook samen met de filets na in de oven. Verdubbel alle overige ingrediënten, inclusief water voor de bouillon en je hebt een hoofdgerecht voor 4 personen. Vanzelfsprekend kun je de kippenbouten ook bewaren of invriezen voor gebruik in een ander gerecht. Het kippenvlees van de dijen is heerlijk voor saté en nasi goreng.
** Daikonwortel is een Japanse, mildere variant van de rettich, een grote, witte, naar radijs smakende wortel. Te koop bij de toko of gebruik rettich.
Recepten en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jan Willem van Riel. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | krokant gebakken kipfilet in oosterse groentebouillon