aantal 4 | bijgerecht | | nederlands |
Koolraap smaakt heerlijk bij gegrilde karbonades en stevige visfilets. Heel lekker en simpel om te maken is deze koolraapgratin die in 25 min. op tafel staat.
Smaakt naar meer? Proef onze romige koolraaptaart met specerijen
*Bijna was het een vergeten groente, maar tegenwoordig is koolraap weer helemaal terug op de kaart en overal goed verkrijgbaar. En terecht. Koolraap is een makkelijke en vooral erg lekkere groente door zijn heerlijk zoete accent. En in de keuken kun je er alle kanten mee op: koken, roosteren, stoven, wokken, grillen, pureren en zelfs frituren. Schil de knol eerst en snijd hem vervolgens in plakken die je weer in reepjes of blokjes snijdt. Ook het jonge blad, snijmoes of snijkool genaamd, kun je eten. Leuk voor wie op de lijn let: koolraap bevat maar 12 kcal per 100 gram.
Tekst: Marion de Boer. Beeld: Istock
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | koolraapgratin