aantal 4 |
bijgerecht |
|
aziatisch, maleisie |
vegan
Ingrediënten
300gbasmatirijst,15 minuten geweekt in koud water en uitgelekt
1pandanblad,geknoopt
1steranijs
1kaneelstokje van 5 cm
2kruidnagels
3kardemompeulen
5cmverse gember,geschild en in reepjes gesneden
1elplantaardige olie
100mlkokosmelk
1 1/2theel. fijn zeezout
Instructies
Doe alle rijstingrediënten in een grote en diepe pan met 700 ml water. Meng goed en breng op middel hoog vuur aan de kook. Zet zodra het kookt het vuur laag. Plaats een deksel op de pan, laat het vuur heel laag staan en laat 10 minuten zachtjes koken zonder het deksel te verwijderen. Zet het vuur uit, haal het deksel eraf en maak de rijst los met een vork. Bedek de pan met aluminiumfolie en knijp stevig rond de folie om de pan goed af te sluiten en te voorkomen dat de stoom ontsnapt. Laat 810 minuten rusten voordat je de rijst serveert. Met deze methode wordt de rijst perfect gestoomd met luchtige en afzonderlijke korrels als resultaat.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recept: Norman Musa | Fotografie: Rachel Luckhurst Photography, Edwin van Vleuten, privécollectie Norman Musa | Styling: Annemieke Paarlberg.