Het (niet zo) geheime ingrediënt in deze decadente brownies met een cafeïnekick is KOFFIEDIK! Je leest het goed: de gemalen bonen die je overhoudt in je filter of piston ná het zetten van je koffie gaan door het beslag.
Kooktijd15 minutesminutes
oven40 minutesminutes
Totale tijd55 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: bakvorm van 20x30 cm, ingevet en bekleed met bakpapier
Ingrediënten
185ggezouten boter + extra om mee in te vetten
300gpure chocolade,40% cacao, in kleine stukjes
250gbruine basterdsuiker
150gfijne kristalsuiker
75gkoffiedik*,restant na het koffiezetten
25gcacaopoeder
4eieren
150gbloem
Instructies
Verwarm de oven voor op 170ºC. Verwarm de boter in een middelgrote pan op halfhoog vuur tot hij begint te smelten. Zet het vuur lager, voeg de chocolade toe en roer tot een glad mengsel. Voeg beide soorten suiker toe en roer glad. Neem van het vuur en meng met het koffiedik, cacaopoeder en een snuf zout tot een glad mengsel. Klop de eieren erdoor en meng goed. Spatel de bloem er voorzichtig door.
Schenk het beslag in de bakvorm en bak 35-40 min. tot een in het midden ingestoken satéprikker eruit komt met nog een paar kruimels eraan. Snijd telkens zoveel brownies af als je serveert, dan drogen ze niet te veel uit.
Voedingswaarde
calorieën: 337kcal
eiwit: 4g
vet: 17g
koolhydraten: 40g
auteur: delicious.
* Net als bloem absorbeert koffiedik vloeistof, dus het kan zijn dat je minder bloem nodig hebt om het beslag en de brownies de goede textuur te geven.RECEPTEN, FOODSTYLING LUCY NUNES, TRACEY PATTISON FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING DAVID MORGAN