aantal 4 | hoofdgerecht | familietijd, feestelijk, kerst | hollands, internationaal | vegan
Gestoofde knol in wijnsaus met winterse groente is een perfect vega(n) recept dat je met kerst op tafel kan zetten. Het heeft een diepe, rokerige smaak wat het een bijzonder hoofdgerecht maakt. Serveer het met aardappelpuree en een frisse salade.Wil je een bijzondere aardappelpuree op tafel zetten? Bekijk dan deze aardappelpuree met peterselie en pijnboompitboter.
Voorbereiding:20 minuten
stoven1 uur 30 minuten
Totale tijd:1 uur 50 minuten
Je kunt ook in plaats van olijfolie op het laatst 100 ml slagroom door de saus roeren en even mee laten koken. Dan is het gerecht uiteraard niet meer vegan.
Stoof de knolselderij 1 dag van tevoren. Warm ± 20 min. van tevoren op laag vuur weer op. Bak vlak voor serveren de paddenstoelen en maak de saus af.
Recept: Trudelies Schouten, Merijn Tol en Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Victor de Launay
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | knol-au-vin