aantal | lunchgerecht, voorgerecht | zomer | italiaans |
Om een (Italiaans) zomers diner mee te starten of gewoon als gulle lunch: deze salade met asperges en radicchio smaakt waanzinnig. Marineer gezouten ansjovisfilets in olijfolie met citroen en majoraan, dan krijgen ze een heerlijk zachte smaak. En kies voor deze salade bittere (Italiaanse) slasoorten, zoals frisee, trevisse, radicchio of puntarelle.
Kooktijd:25 minuten
Weken/ marineren30 minuten
Totale tijd:55 minuten
*Kun je niet aan gezouten ansjovis komen, gebruik dan de dubbele hoeveelheid ansjovis op olie (blik of potje) van goede kwaliteit. Die hoef je niet af te spoelen en te weken.
Recept en bereiding: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | knapperige salade met asperges en ansjovis