aantal 7 | voorgerecht | doordeweeks, familietijd, weekend | hollands |
Van oudsher is soep hét basisvoedsel. Vandaag maak je klassieke kippensoep met een twist van onze zuiderburen. Bak de groente eerst lichtjes aan voor een nog vollere smaak en bind de soep met eierdooier. Gebruik een soepkip voor een smakelijke bouillon, die gemakkelijk te verteren is.
Kooktijd:35 minuten
Intrekken2 uur
Totale tijd:2 uur 35 minuten
* Kijk online voor het bestellen van een soepkip. Als je een hele (bio) kip in stukken snijdt kun je het karkas, rugstuk, vlerkjes, poten en botten van het ontbeende borststuk gebruiken voor je bouillon. De filets gebruik je voor een andere bereiding of vries het in. Sommige slagers verkopen een kipkarkaspakket speciaal om bouillon van te trekken. Hele foelie is het gedroogde schutblad van de nootmuskaatnoot, te koop bij sommige supermarkten, natuurwinkels en mediterrane supermarkten.
Fotografie: Alan Jensen. Styling: Cyn Ferdinandus. Foodstyling: Eke Mariën. Recepten: Bas Robben, Dosia Brewer, Minta Nicolai, Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | kippensoep met een knipoog naar onze zuiderburen