aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
aziatisch |
Tamari is een van de basissauzen in Japan en wordt gemaakt van sojabonen. Doordat er geen tarwe in verwerkt is, smaakt de saus minder zoet dan andere sauzen. Zo ook in combinatie met deze kip uit de oven.
Kooktijd30 minutesminutes
Oven15 minutesminutes
Totale tijd45 minutesminutes
Ingrediënten
4eltamari*
4elahornsiroop
2tenenknoflookgeperst
4kipfilets à 180 g
1elzonnebloemolie
2tlsesamolie
2elgemberwortelgeraspt
4lente-uienwit fijngesneden, groen in dunne ringetjes
300grode quinoa*
2bosjes broccolini gof bimi, eblancheerd
2tlsesamzaadgeroosterd
2limoenengehalveerd, voor erbij
Instructies
Verwarm de oven voor op 220ºC. Meng in een kom de tamari, ahornsiroop en knoflook en wentel de kipfilets hierdoor. Laat uitlekken en bewaar de marinade. Schep de kip in een kleine, met bakpapier beklede braadslee. Bak de filets in ± 15 min. in de oven gaar, bedruip ze om de 5 min. met de marinade en schenk na 10 min. de bewaarde marinade erover uit. Neem uit de oven en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.
Verhit intussen voor de quinoa de zonnebloem- en sesamolie in een steelpan op matig tot hoog vuur. Voeg de gember en het wit van de lente-ui toe en bak 1-2 min. tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de quinoa toe en rooster die al omscheppend ± 30 sec. Voeg 750 ml water toe en breng aan de kook. Draai het vuur matig tot laag en kook de quinoa ± 10 min. zodat alle vloeistof wordt opgenomen, roer af en toe door. Neem van het vuur, laat afgedekt 5 min. rusten en schep het groen van de bosuitjes erdoor.
Snijd de kipfilet in plakjes en bewaar de jus in de braadslee. Verdeel de kipfilet samen met de broccolini, quinoa en het sesamzaad over de borden. Sprenkel de jus uit de braadslee erover en serveer met de halve limoenen.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
* Tamari = glutenvrije sojasaus, te koop bij de toko. Rode quinoa koop je bij goed gesorteerde supermarkten of natuurwinkels.Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan. Bewerking: Bas Robben