In dit recept combineert Bas Robben twee Italiaanse hits: kip Milanese en vitello tonnato.
Voorbereiding15 minutesminutes
airfryer15 minutesminutes
Totale tijd30 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: staafmixer
Ingrediënten
Kip Milanese
½tlknoflookpoeder
1tluienpoeder
1tlpaprikapoeder
½tlzout
50gbloem
100gpanko of grof verkruimelde cornflakes
2eieren
olijfoliespray
1citroen,in parten
Tonnato
1eidooier
1½elcitroensap
80gtonijn uit blik in olie,uitgelekt
1elkappertjes,grof gehakt
1ansjovisfilet
1teenknoflook,fijngesneden
100mlolijfolie
Doperwten
100gverse doperwten
olijfoliespray
10gverse dille,blaadjes geplukt
2tlcitroensap
1elolijfolie
zout
Instructies
Leg de kipfilets op je snijplank en snijd ze met een groot mes met lange halen horizontaal doormidden.
Meng in een kleine kom het knoflookpoeder met het uienpoeder, paprikapoeder en het zout. Bestrooi de kipfilets aan beide kanten met het specerijenmengsel.
Strooi de bloem op een diep bord. Strooi de panko of cornflakes op een volgend diep bord en kluts de eieren los in een derde diep bord.
Verwarm de airfryer voor tot 190 °C.
Wentel de kip achtereenvolgens door de bloem, ei, panko, ei en panko en leg hem daarna in het mandje van de airfryer. Spray wat olijfolie op de bovenkant en herhaal met de overige kip.
Bak de kip Milanese 10 tot 12 minuten. Open de lade halverwege, draai de kip om en spray er nog wat olijfolie op.
Maak de saus. Meng de eidooier, het citroensap, de tonijn, kappertjes, ansjovis en knoflook in een hoge maatbeker en pureer glad met de staafmixer. Laat je staafmixer in de beker staan en giet er de olijfolie op. Trek langzaam de staafmixer omhoog zodat het een mooie gebonden saus wordt.
Strooi de doperwten in de airfryer en spray er wat olijfolie op. Rooster ze in 4 minuten op 180 °C gaar. Schud het mandje leeg in een kom.
Meng de doperwten met de dille, het citroensap en de olijfolie en breng op smaak met wat zout.
Schep een paar eetlepels van de tonnatosaus op de Milanese en schep de doperwten daar weer bovenop. Serveer met de citroenparten.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recept: Bas Robben | Fotografie: Saskia van Osnabrugge | Styling: Annemieke Paarlberg | Foodstyling: Ajda Mehmet en Jessica Lek.