Nu de koudere dagen aanbreken en het blad om je oren vliegt, snakken we naar warme gerechten. Deze kip combineert heerlijk met de met romige kastanjechampignonsaus.
Kooktijd35 minutesminutes
Totale tijd35 minutesminutes
Ingrediënten
1kgaardappelenkruimig, geschild, in stukken
75gboter
4kipfiletsklein
400gkastanjechampignonsschoongeveegd, in stukken
2tenenknoflookfijngesneden
75mlwitte wijndroog
200mlgevogeltefond
200gcrème fraîche
3takjestijmalleen de blaadjes
150mlvolle melk
Instructies
Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar.
Smelt in een koekenpan 25 g boter. Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Bak ze in 10-12 min. aan beide kanten goudbruin en gaar. Neem de kipfilets uit de pan en houd ze onder een deksel warm.
Bak in de koekenpan de champignons 3 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Schenk de wijn erbij.
Schraap met een spatel eventuele aanbaksels van de bodem los. Voeg de fond toe en laat tot de helft inkoken. Roer de crème fraîche, tijm en zout en peper naar smaak erdoor.
Leg de kipfilets in de saus. Neem de pan van het vuur en laat de saus staan en iets afkoelen en dikker worden.
Verwarm de melk. Giet de aardappelen af. Pureer de aardappelen fijn, liefst met een pureeknijper. Meng de laatste 50 g boter en de melk erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de aardappelpuree op 4 borden. Verdeel er de kipfilets met de romige champignons over. Serveer met bijvoorbeeld gesmoorde savooienkool of gestoofde prei.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Wijntip: de Kanonkop Kadette. Een mooie wijn die ieder jaar weer in de prijzen valt.Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten