aantal 6 | nagerecht | | hongaars |
Op zoek naar gebakken lucht in laagjes? Bak een Hongaarse strudel! En vul hem dan niet met de klassieke appelvulling, maar ga voor romige ricotta en kersen. Een gouden combinatie met knapperig filodeeg.
Kooktijd:35 minuten
oven30 minuten
Totale tijd:1 uur 5 minuten
* Morellen of zure kersen (pot of diepvries) koop je bij de ruim gesorteerde biologische supermarkt of online. Gebruik je diepvrieskersen, dan heb je nog ± 250 ml kersensap nodig. Gebruik je gewone kersen, vervang dan 1 el van het vocht door 1 el citroensap.
*Gebruik voor deze strudel grote stevige vellen filodeeg. Te koop bij de Midden-Oosterse supermarkt. Kleinere stukken filodeeg kun je iets overlappend neerleggen tot het juiste formaat.
RECEPTEN, BEREIDING: GEORGINA ESDAILE | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: DAVID MORGAN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | kersenstrudel uit Hongarije