aantal 4 | gebak, zoet | | aziatisch, maleisie |
Ontbijtklassieker uit de Maleisische en Singaporese keuken is romige jam van kokos, suiker en pandanblad. Wij vullen danish pastries met de jam. Eenmaal kaya geproefd, dan ben je hooked en wil je het op alles!
Kooktijd:30 minuten
oven + afkoelen1 uur 25 minuten
Totale tijd:1 uur 55 minuten
* Je kunt ook alleen 100 g kokosbloesemsuiker gebruiken en de kristalsuiker weglaten, liefst de witte variant voor de kleur van de jam, deze vind je bij de toko.
TIP Kun je geen pandanblad vinden, neem dan een paar druppels pandanextract. Je kunt het extract direct aan de kokosroom toevoegen.
TIP Vorm van de restjes bladerdeeg een bolletje en rol uit tot een lap van 0,5 cm dikte. Bestrijk met wat olijfolie en bestrooi met geraspte kaas, sesam en maanzaad en snijd in vierkantjes of driehoekjes. Bak af en serveer als zoutje bij een borrel.
RECEPTEN: HESTER DE GOEDE | FOTOGRAFIE: CHANTAL ARNTS | STYLING: LAURA VIJSELAAR | FOODSTYLING: OSCAR DE LINT.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | kaya danish pastry