aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
georgisch |
vegetarisch
Deze Georgische broodjes worden oorspronkelijk met alleen ei en kaas gevuld, maar wat spinazie – of andere groente – erin is verrassend lekker. Deze variant, die wat wegheeft van een bootje, is met name populair in Adzjarië; een regio in het zuidwesten van het land. Voordat je de kachapuri eet, roer je de dooier samen met wat boter door de gesmolten kaas.Een ander populair gerecht uit Georgië is de khinkali: zo maak je ze!
Kooktijd30 minutesminutes
oven20 minutesminutes
Totale tijd50 minutesminutes
Ingrediënten
2rollen koelvers pizzadeeg(supermarkt)
300ggewassen spinazie
125gmozzarella1 bol
175gjonge kaas,geraspt
5eieren(M)
5elolijfolie
25gboter
nootmuskaat
Instructies
Verhit in de koekenpan 2 el olijfolie. Voeg de spinazie in 3 porties toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat. Scheur de mozzarella in stukjes en meng met de jonge kaas.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Snijd beide lappen deeg in tweeën en kneed elk stuk tot een bolletje. Rol elk uit tot een ovaal van 1 cm dik. Vorm een verdikte rand van 2 cm en druk de uit- einden samen zodat je een soort bootjes krijgt. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de spinazie met de kazen over de deegbootjes. Klop 1 ei los. Bestrijk de randen dun met het losgeklopte ei. Bak de kachapuri in de voorverwarmde oven in 15 min. goudbruin en gaar.
Haal ze uit de oven, maak een kuiltje in de bubbelende kaas en breek boven elk kuiltje een ei. Verdeel de boter in vlokken over de kachapuri en schuif ze 5-7 min. terug in de oven, tot het eiwit is gestold maar de dooier nog net vloeibaar is.
Voedingswaarde
calorieën: 968kcal
eiwit: 44g
vet: 45g
koolhydraten: 94g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI