aantal 6 | voorgerecht | weekend | |
Yvette maakt haar eigen worcestershiresaus. Of zoals zij het zegt: woestlekkere saus. De smaakmaker gaat door dressings, bloody cocktails én in ultiem hartige kaassoep. Lekker hoor. Worcestershiresaus is een oud-Engels, gefermenteerd condiment, een smaakmaker gemaakt van azijn, tamarinde, ui, knoflook, bruine suiker (melasse!), een berg specerijen én gefermenteerde ansjovis. De Grieken en de Romeinen waren dól op de volle umamismaak van gefermenteerde ansjovissaus. Zij noemden het garum en gebruikten het overal op en in. In West-Europa komt garum voor in recepten vanaf de 17de eeuw. Het is dé basis voor de worcestershiresaus die ooit door de Engelse fabrikant Lea & Perrins op de markt werd gebracht.
Kooktijd:1 uur
Totale tijd:1 uur
Recepten, styling. illustraties en bereiding: Yvette van Boven. Fotografie: Oof Verschuren. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | kaassoep met worcestershiresaus