aantal 2 | hoofdgerecht | | |
Jamie Oliver: ‘Vanwege de vele sappige weilanden in Groot-Brittannië (dankzij de regen) beschikken we over het mooiste rundvlees ter wereld. Dit eenvoudige recept is niet alleen een eerbetoon aan de koe, maar ook aan een ander prachtig ingrediënt dat in Britse bossen in overvloed voorkomt: wilde paddenstoelen. De combinatie van biefstuk met wilde paddenstoelen, kleine snufjes kruiderij en waterkers wordt al heel lang geserveerd en is de eenvoud ten top. Wat mij betreft is dit de ultieme vrijdagavondhap. Als je de biefstuk rood tot rosé bakt, staat hij in 10 minuten op tafel, geen enkel probleem. In dit recept bak ik een grote lap vlees en snijd hem in twee porties, dat is het lekkerst, maar als je wilt kan het natuurlijk ook met twee kleine biefstukjes.’
Dit recept komt uit het nieuwe boek van Jamie Oliver: TE GAST BIJ JAMIE | Uitgeverij Kosmos | € 29,95 | ISBN: 9789021551357
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | Jamie’s geschroeide pepersteak