aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans |
De Italianen zetten vanaf oktober veel bonen op het menu en ze hebben ook een overvloed aan pompoen en aubergine. En laten wij dat alles nou helemaal niet vervelend vinden om tijdens deze gure herfstdagen op tafel te zetten.
Kooktijd:25 minuten
Totale tijd:25 minuten
* Flageolets zijn witgroene niervormige boontjes, ze lijken qua smaak wel op witte bonen. Gebruik evt. witte bonen. Toscaanse worstjes zijn bij ruim gesorteerde supermarkten te koop. Je kunt ook saucijsjes of andere pittig gekruide worstjes gebruiken.
Tip: Bak fijn gemalen oud brood even in de koekenpan met een beetje olijfolie in 10 min. goudbruin en krokant. Schep het aan tafel over de bonenschotel heen.
Recept: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten. Bewerking: Online redactie delicious.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | italiaanse bonenschotel met oesterzwammen en gremolata