aantal 5 | hoofdgerecht | | indonesisch | lactosevrij
Libanese kofta, Turkse kipspiesjes en natuurlijk: Indonesische saté. Bijna elk land heeft wel zijn eigen, favoriete spies. Steek de BBQ maar aan, want in dit recept vind je laatstgenoemde wereldklassieker. Lekker met wat salade, brood en dips.Tip: Snijd blokjes voor spiesen niet te groot als je ze boven de BBQ wilt grillen. Grote stukken worden namelijk niet goed gaar. Blijf erbij en keer ze regelmatig voor het lekkerste resultaat.
Kooktijd:35 minuten
marineren1 uur
Totale tijd:1 uur 35 minuten
*Je kunt in plaats van varkensvlees ook kippendijfilet of grote rauwe, gepelde garnalen nemen voor dit recept. Laat garnalen niet langer dan 1-2 uur marineren. Gril kip even lang als hierboven staat, naar keuze op de BBQ. Garnalen gril je tot ze mooi roze zijn.
RECEPTEN, BEREIDING: REBECCA WOOLLARD | FOTOGRAFIE: MYLES NEW | STYLING: SARAH BIRKS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | Indonesische saté