aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
Meestal worden speklapjes in de koekenpan of op de barbecue gebakken. Speklapjes stoven is iets minder bekend. Terwijl op deze manier het verrukkelijke spekvet samensmelt met de tomaat en ketjap. Om je vingers bij op te eten, zo lekker!
Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je hier in en ontvang 2x per week de fijnste culi hotspots, tips & tricks en lekkerste recepten meteen in je inbox.
Voorbereiding15 minutesminutes
Kooktijd20 minutesminutes
Totale tijd35 minutesminutes
Ingrediënten
2elzonnebloemolie
4scharrelspeklappen
1uigesnipperd
2tenenknoflookin plakjes
4tomatenin stukken
75mlketjap manis
1bosuifijngesneden
witte rijst en seroendeng*voor erbij
seroendeng
1tlkomijn, gemalen
1tlkorianderzaad,gemalen
50ggemalen kokos
50ggedopte pinda's
Instructies
Verhit de olie in een stoofpan. Bestrooi de speklappen met zout en peper. Bak het vlees in ± 4 min. bruin aan. Neem de speklappen uit de pan.
Bak in het bakvet de ui met de knoflook. Schep de tomaat erdoor en bak ± 2 min. mee. Voeg de ketjap met 50 ml water toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en stoof de speklappen afgedekt in ± 20 min gaar. Haal de laatste 5 min. het deksel van de pan en laat het stoofvocht iets inkoken.
Bestrooi de speklappen met de bosui en serveer met witte rijst en seroendeng.
* De seroendeng moet je absoluut zelf maken! Dat is heel eenvoudig: verhit in eenkoekenpan een beetje zonnebloemolie.
seroendeng
Fruit de gemalen komijn en het gemalen korianderzaad tot de specerijen geuren. Schep de gemalen kokos erdoor en bak tot de kokos goudgeel kleurt. Schep de gedopte pinda’s erdoor en bak nog 1-2 min. Breng op smaak met zout en laat afkoelen. Bewaar de seroendeng in een luchtdicht afgesloten pot.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie en styling: Serge Philippi. Bewerking: Merijn tol