aantal 10 | dessert | familietijd, feestelijk, kerst | internationaal |
Tussen alle warme en winterse gerechten geeft deze ijstaart van vanillenoga met gekonfijte gember je de nodige verkoeling. De gember zorgt voor het vuurwerk waar je op zit te wachten terwijl de vanillenoga de scherpe randjes eraf haalt. Zo eindig je het kerstdiner in stijl.Zin in nog meer desserts voor kerst? Bekijk dan deze pavlova van saffraan met mango & karamelsaus.
Voorbereiding:1 uur 30 minuten
invriezen6 uur
Totale tijd:7 uur 30 minuten
Een roombotercake is veel voller van smaak. Maak je één grote ijstaart, dan heeft hij wat langer nodig om te bevriezen, ± 5 uur. Gekristalliseerde gember koop je bij notenspeciaalzaken en online.
Voorbereiden: je kunt de ijstaart en rozijnen 4-5 dagen van tevoren voorbereiden. Zet de rozijnen afgedekt in de koelkast.
Recept: Dosia Brewer. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Ajda Mehmet. M.M.V. Duikelman, Dille&Kamille en Marjoke de Heer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | ijstaartjes van vanillenoga met gekonfijte gember