aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | chinees |
Deze hotpot is iets om naar uit te kijken. Voor dit weekend bijvoorbeeld. Haal het lamsvlees bij de slager en laat hem het flinterdun snijden zodat het vlees snel gaart in de geurige bouillon van gedroogde garnalen en paddenstoelen.
Kooktijd:30 minuten
Totale tijd:30 minuten
* De Chinese toko verkoopt flinterdun voorgesneden hotpot-lamsvlees of -rundvlees uit de diepvries.
Togho is een echte hotpot-groente ook wel chrysanthemum geheten: de blaadjes zijn langwerpig en donkergroen en de smaak lijkt op spinazie en waterkers, maar dan peperiger: je vindt dit ook bij de toko).
Gefermenteerde tofu wordt bij de toko verkocht onder de naam furu: in een glazen pot in het koelvak. Het heeft een sterke gefermenteerde smaak. Als je het niet kunt vinden, kun je het gewoon weglaten, maar bij de meeste toko’s wordt het verkocht.
Recept: Alice de Jong. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Coen Beute. Productie: Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | hotpot met lamsvlees