Trakteer jezelf of iemand anders op zondagochtend op dit heerlijke ontbijt met honingspek, ei, geroosterde tomaatjes en tijmzout. Ook geschikt voor het kerst- of paasontbijt.
Voorbereiding5 minutesminutes
Kooktijd25 minutesminutes
Bereiding25 minutesminutes
Totale tijd55 minutesminutes
Ingrediënten
2elgrof zeezout
1elverse tijmblaadjes
1tlgemalen komijnjinten
4takjes pruimtrostomaatjes*300 g
2elolijfolie
4biologische eieren
100ggerookt ontbijtspek
1elhoning
geroosterd witbrood of crackers voor erbij
Instructies
Begin 35 min. van tevoren.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de pruimtomaatjes in een passende ovenschaal en besprenkel met 1 el olijfolie. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Rooster de tomaatjes ± 25 min. in de voorverwarmde oven, of tot ze openbarsten.
Kook ondertussen de eieren in 4 min. zacht. Laat de eieren in koud water schrikken en pel ze voorzichtig.
Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak het ontbijtspek hierin mooi krokant uit aan beide kanten. Lepel de honing erover en verwarm nog 1 min., het karamelliseert dan licht. Leg het ontbijtspek op een schaal. Leg er de tomaatjes en de eieren bij en zet het kruidenzout in een kommetje erbij. Lekker met geroosterde sneetjes witbrood of crackers.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
* Pruimtrostomaatjes zijn bij de meeste supermarkten rond deze tijd goed verkrijgbaar. Je kunt evt. ook honingtomaatjes of kers-trostomaatjes nemen.Voorbereiden: het tijmzout kan dagen van tevoren worden gemaakt. Begin 40 min. van te voren met het gerecht. Stamp het zeezout met de tijm grof in de vijzel. Meng de komijn erdoor en bewaar afgedekt tot gebruik.RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS FOODSTYLING COEN BEUTE PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN