aantal 300 | bijgerecht | weekend | |
Alles smaakt beter als je het zelf maakt! Ook deze homemade mayo uit het kookboek Sauzen en Smaakmakers van Caroline Dafgard Widnersson. Van klassieke mayonaise tot truffelmayonaise en van gembermayonaise tot koriandermayonaise. Wij delen vijf recepten uit het boek.
Kooktijd:10 minuten
Totale tijd:10 minuten
* Het originele recept gaat uit van koolzaadolie. Olie met een specifieke smaak, die wij tijdens het testen te sterk vonden. Als je dat wel lekker vindt, neem dan bijvoorbeeld 1 deel koolzaadolie op 2 delen arachide-olie.
‘Er gebeurt iets magisch als je sojasaus met vet mengt. De sojamayonaise is heerlijk bij alle soorten rauwe vis, maar ook bij garnalen. Probeer sojamayonaise in plaats van gewone mayo op een broodje garnalen.’
In Sauzen en Smaakmakers van Caroline Dafgard Widnersson Widnersson vind je 99 recepten om bijvoorbeeld zelf mosterd, hoisin, ketchup, oestersaus, furikake, currypasta en as van prei te maken.
Recepten: caroline Dafgard Widnersson. Fotografie: Matilda Lindeblad. Bewerking: Bas Robben
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | homemade mayo