aantal 1 | bijgerecht | weekend | duits |
Desembrood is fantastisch! Het maken ervan is minder arbeidsintensief dan het lijkt én bakken met desem geeft een voedzamer resultaat dan doorsnee broden. Precies wat je nu nodig hebt.
Voorbereiding:30 minuten
Oven45 minuten
Totale tijd:1 uur 15 minuten
*Wie desembrood wil bakken heeft een desemstarter nodig. Dit kun je kopen, maar liever maak je het natuurlijk zelf. In slechts 3 stappen maak je een heerlijke desemstarter, het enige wat je nodig hebt zijn deze ingrediënten en een flink portie geduld. Gebruik bij voorkeur biologisch roggemeel, de kiemkracht is beter dan die van volkoren tarwe. Je kunt ook tarwemeel en zelf speltbloem nemen, maar dat geeft een andere smaak door de vrije gisten die standaard in de lucht en het meel zitten. Je zou verschillende starters kunnen maken en kijken welke het lekkerste brood oplevert.
Productie en bereiding: Merijn Tol. Recepten: Vincent van der Wolf & Merijn Tol. m.m.v. Vincent Kraan. Beeld: iStock
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | hét recept voor zuurdesembrood