aantal 8 | hoofdgerecht | familietijd, feestelijk, kerst | indonesisch | glutenvrij, lactosevrij
Deze hazenrendang zit bomvol specerijen als gember, kurkuma en laurier. Verwacht een ware smaak explosie zodra je deze pan op tafel zet. Neem er de tijd voor en stop er veel liefde in. Daar wordt hij extra lekker van. Nog meer zin in stoven? Bekijke deze varkenswangen in miso-sojasaus.
Voorbereiding:1 uur
stoven4 uur 15 minuten
Totale tijd:5 uur 15 minuten
Kokosrijst: Kook jasmijn of basmatirijst in half water, half kokosmelk. Voor een extra geurig aroma kun je ook nog wat jeruk purut, citroengras en laurier meekoken.
Deze rendang kun je zeker 3 dagen van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Zo wordt het nóg lekkerder.
Recept: Trudelies Schouten, Merijn Tol en Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Victor de Launay
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | hazenrendang