aantal | hoofdgerecht, lunchgerecht | pasen, weekend | |
Iedereen weet ‘t: homemade gerechten smaken ’t beste! Juist als het gaat om ogenschijnlijk eenvoudige recepten als basis taartdeeg. Met onderstaand basisrecept voor (hartige) taartdeeg maak je 2 variaties: hartige gorgonzolataart & zoete fruittaart met pruimen.
Kooktijd:15 minuten
Oven40 minuten
Variatie! #1: taartdeeg met kaas
Voeg 75 g fijngeraspte Parmezaanse kaas toe aan de bloem en maak het deeg verder volgens het basisrecept. Klop 2 eieren, 150 ml slagroom, zout en peper met een garde goed door elkaar. Snijd 3 bosuien fijn en roer ze erdoor. Schenk het mengsel in de taartbodem. Brokkel er 175 g gorgonzola dolce over en bak de taart 35-40 min. in het midden van de oven op 200°C. Laat de taart iets afkoelen en garneer met parmaham.
Variatie #2: zoet taartdeeg
Voeg 2 el extra suiker toe aan het basisdeeg en maak het deeg verder volgens het basisrecept. Lekker voor een fruittaart: meng 60 g fijngemalen macademianoten, 40 g fijngemalen biscotti of amandelkoekjes, 15 g suiker en 15 g bloem door elkaar. Verdeel het notenmengsel over de bodem van de taart. Leg fruit naar keuze in de taart en bestrooi met 25 g suiker. Bak de taart afhankelijk van de vulling in ± 45 min. goudbruin en gaar op 200°C. Lekker met vanille-mascarpone erbij.
Productie: Ellen van Mol. Recepten: Yolanda van der Jagt. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Jan Willen van Riel
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | hartige taartdeeg