aantal 4 | voorgerecht | zomer | mediterraans |
Deze Griekse rijstsalade (kisir) met kikkererwten en halloumi is een echte familiefavoriet. Heel fijn in de zomer, geschikt voor grote groepen en super om van tevoren te maken.
Kooktijd:25 minuten
Afkoelen1 uur
Totale tijd:1 uur 25 minuten
* Bulgur is er grof en fijn, te koop bij mediterrane winkels. Gebruik voor deze kisir de fijne soort. Vervang halloumi evt. door tofoe of kies voor de meer uitgesproken smaak van feta. Feta hoef je niet te bakken en kun je vlak voor het serveren over je salade verdelen.
Tips van Janneke Philippi:
In mediterrane salades gaan meestal veel verse kruiden. De grootte van een bos koriander of peterselie verschilt per leverancier. Bij mediterrane winkels kun je grote bossen verse kruiden kopen. Voeg naar smaak kruiden toe aan de kisir. De korianderstelen kun je ook gebruiken, die zijn niet hard en vezelig. No waste dus!
Andere bonen
Je kunt in deze salade natuurlijk ook allerlei andere bonen doen: witte, bruine, kievits- of oogbonen, nierbonen of flageolets.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | Griekse rijstsalade (kisir) met kikkererwten en halloumi