aantal 8 | bijgerecht | kerst | grieks |
Deze kerst is voorbereiden het halve werk. Daarom delen wij alvast de recepten waarmee je de feestmaand een stuk relaxter tegemoet gaat. Deze Griekse citroensaus met kalamata-olijven gaat perfect bij gegrilde rundvleesspiesen. Eke: ‘Een klassieke Griekse saus voor bij gevogelte en gegrild vlees, zoals biefstukspiesen met rode ui. Ik maak hem graag op basis van een roux, dat geeft iets meer stevigheid en zorgt ervoor dat het ei minder snel schift. Maak de saus af met geraspte citroenschil en fijngehakte kalamata-olijven voor extra body.’
Voorbereiding:20 minuten
Kooktijd:15 minuten
Totale tijd:35 minuten
Recept en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Productie: Ellen van Mol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | griekse citroensaus met kalamata-olijven