aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | mediterraans |
Gevulde aubergines zijn niet moeilijk om te maken, maar wel ontzettend lekker én ze zien er feestelijk uit. In dit recept voor gevulde aubergines gebruiken we vegetarisch gehakt, verkrijgbaar in het vleesvervangerschap van de meeste supermarkten. Het verhaal gaat dat een priester deze gevulde aubergines at en ze zo lekker vond dat het ervan flauwviel. Wees gewaarschuwd!
Kooktijd:25 minuten
Oven40 minuten
Totale tijd:1 uur 5 minuten
* Vegetarisch gehakt vind je bij de vleesvervangers in het koelvak van de supermarkt. Karwijzaad is bij sommige supermarkten, bij veel slagers, de natuursupermarkt entoko te koop. Milde groene pepers zijn bij veel supermarkten in het buitenlands schap te koop. Je kunt ze evt. weglaten.
Receptuur en styling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gevulde aubergines met vegetarisch gehakt