aantal 8 | bijgerecht | doordeweeks, weekend | italiaans | lactosevrij, vegetarisch
Een knapperige buitenkant tegenover een rijke, zachte binnenkant, deze gevulde artisjokken zijn on-weer-staan-baar!Tip! Je kunt de artisjokken tot en met stap 3 vooruitmaken en in de koelkast bewaren. Maak het gerecht op de dag zelf af in de oven zodat de topping lekker knapperig blijft.
Kooktijd:1 uur 20 minuten
oven15 minuten
Totale tijd:1 uur 35 minuten
*Tomaten grof raspen is een handige manier om de schil te verwijderen zonder de tomaten eerst in kokend water te hoeven blancheren.
tip: Je kunt de artisjokstelen ook eten. Schil elke steel om de taaie buitenlaag te verwijderen en zet ze in een kom water met het sap van ½ citroen. Kook de stelen 10-15 min. in water met een snufje zoutvlokken en suiker tegen de bitterheid tot ze zacht zijn.
RECEPTEN, FOODSTYLING JULIAN PARISI, DOSIA BREWER, FOTOGRAFIE CHRIS COURT, STYLING DAVID MORGAN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gevulde artisjokken