aantal 6 | hoofdgerecht | weekend | midden-oosters |
Gestoofd lamsvlees met pruimen saffraan en kaneel is écht heerlijk! Alles gaat in een grote braadpan en stooft heel langzaam gaar, waarbij de smaken zich vermengen en er een hemels aroma vrijkomt.In het Midden-Oosten blijven? Bak dan amandel-sesamkoekjes toe!
Kooktijd:50 minuten
Oven2 uur 30 minuten
Totale tijd:2 uur 30 minuten
* Harissa (Noord-Afrikaanse chilipasta) en granaatappelmelasse of -siroop vind je in Mediterrane winkels. Vervang de harissa evt. door sambal oelek. Evt. kun je de granaatappelmelasse door een kneepje citroensap vervangen. Granaatappels zijn vrijwel het hele jaar verkrijgbaar en met name in de herfst en winter in het seizoen. Breek de vrucht open en haal de pitjes tussen de vliesjes uit.
Recept: Belinda Jeffery. Fotografie: Mark Roper. Styling: David Morgan. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gestoofd lamsvlees met pruimen, saffraan en kaneel