Warm je oven maar voor, want deze royale maaltijd met wintergroenten maak je zonder potten en pannen. Zalm en knapperige boerenkool in combinatie met de zoete smaken van biet en aardappel zijn een feest om te eten.
Kooktijd25 minutesminutes
Oven30 minutesminutes
Ingrediënten
4bietjesrauw, geschild en in 8 parten gesneden
500gzoete aardappel4 cm stukjes
3elolijfolie extra vergine + extra om te besprenkelen
½tlcayennepeper + wat extra
1sinaasappelbio, rasp en sap
4 x 180 gzalmfilet stukken, met vel
½bosboerenkoolzonder de dikke nerven
300gspruitjesgehalveerd
chiazaad
griekse yoghurtvoor erbij
ook nodig: 2 bakplaten
Instructies
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de bietjes en zoete aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met ¼ tl cayennepeper en wat zout. Rooster 15 min.
Meng in een kom de sinaasappelrasp en het sap met 1 el van de olie, wat zout en peper en wentel de zalmfilets erdoor. Bekleed de tweede bakplaat met bakpapier en schik de boerenkoolbladeren erop. Besprenkel met 1 el van de olie, leg de zalmfilets erop en sprenkel de marinade erover.
Schep de spruitjes om met de rest van de olie, ¼ tl cayennepeper, zout en peper en voeg toe aan de bakplaat met zoete aardappel. Schuif beide bakplaten in de oven (de zalm boven en de groenten onder) en rooster nog ± 15 min. of tot de zalm net gaar is, de boerenkool knapperig en de wortelgroenten helemaal gaar zijn.
Voeg de zalm en boerenkool toe aan de bakplaat met aardappel en biet, bestrooi met chiazaad en besprenkel met wat olijfolie. Geef bij de wintergroenten yoghurt, met wat cayennepeper en zout erdoor geroerd.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan. Bewerking: Bas Robben