Geroosterde spitskool is rijk en hartig van smaak. In dit recept gebruiken we currypasta als smaakmaker, samen met kokos en limoen.
Kooktijd15 minutesminutes
Oven40 minutesminutes
Totale tijd55 minutesminutes
Ingrediënten
1spitskool
1elrijstolie of zonnebloemolie
1zakjeThaise gele currypastaBlue Elephant
50mldikke kokosmelk + extra voor erover
1limoenbio, sap en rasp + extra limoen om te serveren
½bosjekoriandergrof gesneden
60gcashewnotengezouten, grof gehakt
evt.zoutvlokken
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verwijder de buitenste lelijke bladeren en snijd de spitskool in de lengte in kwarten. Zorg ervoor dat elk stuk vast zit aan een stuk stronk zodat de bladeren goed bij elkaar gehouden worden.
Verhit de olie in een steelpan en bak er op middelhoog vuur 2-3 el currypasta 2-3 min. in tot de geuren loskomen.
Meng er 50 ml kokosmelk en een flinke snuf zout door.
Voeg het sap en rasp van 1 limoen toe. Roer goed door en neem van het vuur.
Leg de koolparten op een met bakpapier bekleed bakblik en smeer ze met een kwastje aan alle kanten goed in met het currymengsel.
Bak de parten in het midden van de oven in 30-40 min. gaar. Keer ze halverwege. De bovenkant zal hier en daar iets geblakerd zijn.
Bedruppel met wat extra kokosmelk en bestrooi met koriander, cashewnoten en eventueel wat zoutvlokken. Lekker met rijst.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Tip: Bak de rest van de currypasta even aan in 1 el olie en meng met 100 ml kokosmelk en de sap en rasp van 1/4 limoen voor extra currysaus.In samenwerking met Blue Elephant. Recept: Dosia Brewer